dijous, 2 de desembre del 2010

MÉS INFORMACIÓ PER BUSCAR UNA BONA DOCUMENTACIÓ.

Seguint una de les anteriors entrades, donarem més informació per arribar a realitzar una bona recerca d'informació.
Primer de tot s’ha de tenir clar que no podem buscar informació en un únic buscador, la varietat és riquesa. Tindre la opció de tindre diferents fonts per contrastar i ser crítics és bo, per tant, és bo conèixer uns quants motors de recerca amb prestigi internacional. Alguns dels exemples són: Google, Yahoo, Altavista, MSN, Open Directory, entre d’altres. Alguns són en anglès, fet que també fa que practiquem el idioma. Un altre buscador molt interessant és el conegut com múltiple, ja que a partir d’una sola petició es busca simultàniament a diferents webs. Un bon exemple és Mamma.
Un altre aspecte a destacar per dur a terme una bona recerca són les paraules que emprem a l’hora de buscar. Ser específic és molt important, ja que quan generalitzem potser no trobem exactament el que estem buscant. És més probable que per una paraula diferent o rar sigui més fàcil localitzar informació que no pas d’un tema que obtinguem moltes pàgines web, per tant emprar paraules específiques és important. En aquest últim cas, generalment sempre les primeres pàgines seran les més interessants. Relacionat amb el tema de les paraules que hem d’utilitzar, si no sabem com dir-ho en poques paraules i ho hem de fer en frases més extenses, posarem aquestes entre cometes. Per remarcar que hi hagi unes paraules necessariament a les web es posaria el signe + entre els diferents mots.
Un cop realitzats tots els passos anteriors si no hem pogut obtingut els resultats esperats, podem anar a la recerca avançada que tenen els buscadors.
En conclusió, com podem comprovar hi ha diferents factors que hem de tenir en compte alhora de localitzar una bona font de documentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada