dimecres, 15 de desembre del 2010

JA ACABEM...

Ens acostem a la recta final del primer semestre, i per tant al final d’aquest treball i bloc. Aquesta serà la darrera entrada que el nostre grup, 7-B Internet com a font de documentació, realitzarà, i per tant hem considerat adient fer una repassada de totes aquelles idees que hem considerat rellevants i importants durant tot aquest temps.

El nostre bloc bàsicament conté tres branques fonamentals: els criteris que cal seguir per saber si una informació és fiable o no, quines són les eines que podem emprar per a desar-hi informació de manera eficient, fàcil i ràpida a la xarxa, i per últim però no menys important, quines són les possibles fonts d’informació que podem fer servir per a documentar-nos.
Tal i com hem anat explicant en el nostre bloc col·lectiu, disposem de diverses possibilitats a l’hora de cercar informació pel gran món d’Internet. Aquestes són els següents: yahoo, google, open directory, llibres online i viquipèdia entre d’altres.
Després de fer una recerca d’informació convé saber si aquesta és fiable i ha estat comprovada prèviament, i per aquest motiu, vam establir cinc criteris base que considerem fonamentals per a definir aquesta fiabilitat: l’actualitat, la intencionalitat, l’autoritat, l’audiència i la relació amb alguna institució.
Seguidament, un cop analitzats aquests cinc criteris per a definir la fiabilitat d’una informació, podrem compartir-les i desar-les a la xarxa mitjançant dues eines molt útils i fàcils d’emprar: Google Reader i Notebook.

Pel que fa a la nostra metodologia, des d’un principi vam tenir molt clara quina temàtica tractaríem i quins objectius havíem d’aconseguir al llarg del semestre. Tot i així, a mida que passava el temps ens adonàvem de petites coses que consideràvem que eren bones fer saber, i per tant hem intentat abordar quasi bé tots els temes que envolten Internet com a font de documentació.

Per finalitzar, considerem oportú remarcar la idea de que tot i ser un tema molt actual i a l’ordre del dia, és molt eficaç tenir en compte tots aquests factors a l’hora de cercar informació per aquest món tant immens i avançat com és  Internet, i també, transmetre la gran importància que té saber classificar una informació com a fiable o no fiable.

Esperem que us hagi semblat interessant i que n’hagueu extret moltes idees i reflexions sobre aquest tema: Internet com a font de documentació.







4 comentaris:

  1. M'ha semblat una idea genial recollir en una entrada final tot el que havíem anat fent al llarg del semestre. Ha estat un treball que ens ha costat un esforç a cada una i aquí sembla que és on ho podem veure tot reflexat. La idea del video crec que és una bona manera de presentar la nostra entrada d'una forma original.

    Bon treball noies!

    ResponElimina
  2. Particularment considero que amb aquesta entrada hem resumit molt bé els continguts fonamentals i principals pel que fa a la temàtica del bloc.
    Crec que hem fet una bona feina, i per tant n'estic contenta de la feina que hem realitzat com a grup.

    ResponElimina
  3. Després d'haver creat aquest semestre el blog col•laboratiu i de recollir informació sobre el tema, realment puc dir que m’ha estat de molta ajuda, ja que ara tinc uns criteris per poder decidir si una font de documentació és fiable o no.
    El nostre treball, tot i que ha costat, en general ha sigut constant.

    ResponElimina
  4. Crec que l'eina del blog col·laboratiu és una bona forma de treballar en grup, ja que el bloc és una eina molt eficaç i interessant, amb la qual es permet crear entrades en el nostre propi bloc i, a la vegada, visitar altres blocs i comentar les seves activitats.

    És una molt bona eina per recollir informació i poder documentar-nos sobre els diversos temes que no hem tractat nosaltres, sinó que han tractat els altres grups, ja que cada persona ha hagut d'anar a visitar els blocs per comentar-los i, per això, ha hagut de llegir-se l'informació penjada per l'altra gent.

    ResponElimina