Com ja sabem i hem anat demostrant en aquest bloc, Internet constitueix una immensa font d'informació de tot tipus ja tenim la possibilitat de cercar i trobar textos, fotografies, gràfics, música, vídeos, veus, animacions, programes informàtics, etc. Aquesta informació està emmagatzemada en els ordinadors connectats a la xarxa i s'estructura en diversos formats, dels quals podem destacar:
- Pàgines WEB: Situades en els servidors web d'Internet i accessibles mitjançant programes navegadors (browsers) com "Netscape" i "Microsoft Internet Explorer". Les pàgines WEB faciliten l'accés a la informació de manera no seqüencial d'acord amb els interessos dels usuaris. A més, es poden classificar en diversos tipus: botiga virtual, entorns de teleformació, material didàctic en línia, webs temàtics, premsa electrònica, cercador, centre de recursos, portal ...
- Fitxers: Són convencionals de tot tipus, i estàn situats en servidors FTP d'Internet i accessibles mitjançant programes especialitzats en la transmissió de fitxers FTP (File Transfer Protocol) o utilitzant els mateixos programes navegadors web Netscape o Microsoft Explorer. Moltes universitats i empreses utilitzen aquest sistema per facilitar als seus estudiants i clients l'accés a determinats programes i arxius informatius.Si bé en alguns casos és necessari un password per poder accedir a la informació, en moltes ocasions n'hi ha prou amb utilitzar la paraula anonymous com a codi.
- Missatges electrònics: Els podem trobar als taulers d'anuncis dels grups de notícies i en les llistes de discussió, on les persones interessades en una temàtica s'envien missatges amb les seves experiències, troballes i demandes sobre el tema en qüestió.
Pensem que encara que això ho tinguem molt present en les nostres vides, és bo recordar-ho per tal de tenir-los més presents encara i emprar-los en la mida que façi falta, ja que faciliten molt la feina en tots els àmbits.
Font d'informació emprada: Pàgina web del Dr. Pere Marquès Graells, del departament de Pedagogia Aplicada, Facultat d'Educació UAB.
Cal citar les fonts d'informació emprades.
ResponEliminaHe trobat molt interessant aquesta entrada pel nostre treball, per això l'he publicat al meu bloc. Gràcies!
ResponEliminaCelebro que t'hagi agradat Núria!
ResponElimina