dilluns, 6 de desembre del 2010

FORMATS DE LA INFORMACIÓ A INTERNET

Com ja sabem i hem anat demostrant en aquest bloc, Internet constitueix una immensa font d'informació de tot tipus ja tenim la possibilitat de cercar i trobar textos, fotografies, gràfics, música, vídeos, veus, animacions, programes informàtics, etc. Aquesta informació està emmagatzemada en els ordinadors connectats a la xarxa i s'estructura en diversos formats, dels quals podem destacar:
  • Pàgines WEB: Situades en els servidors web d'Internet i accessibles mitjançant programes navegadors (browsers) com "Netscape" i "Microsoft Internet Explorer"Les pàgines WEB faciliten l'accés a la informació de manera no seqüencial d'acord amb els interessos dels usuaris. A més, es poden classificar en diversos tipus: botiga virtual, entorns de teleformació, material didàctic en línia, webs temàtics, premsa electrònica, cercador, centre de recursos, portal ...
  • Fitxers: Són convencionals de tot tipus, i estàn situats en servidors FTP d'Internet i accessibles mitjançant programes especialitzats en la transmissió de fitxers FTP (File Transfer Protocol) o utilitzant els mateixos programes navegadors web Netscape o Microsoft ExplorerMoltes universitats i empreses utilitzen aquest sistema per facilitar als seus estudiants i clients l'accés a determinats programes i arxius informatius.Si bé en alguns casos és necessari un password per poder accedir a la informació, en moltes ocasions n'hi ha prou amb utilitzar la paraula anonymous com a codi.
  • Missatges electrònics: Els podem trobar als taulers d'anuncis dels grups de notícies i en les llistes de discussió, on les persones interessades en una temàtica s'envien missatges amb les seves experiències, troballes i demandes sobre el tema en qüestió.
Pensem que encara que això ho tinguem molt present en les nostres vides, és bo recordar-ho per tal de tenir-los més presents encara i emprar-los en la mida que façi falta, ja que faciliten molt la feina en tots els àmbits.


Font d'informació emprada: Pàgina web del Dr. Pere Marquès Graells, del departament de Pedagogia Aplicada, Facultat d'Educació UAB.
 

3 comentaris:

  1. Cal citar les fonts d'informació emprades.

    ResponElimina
  2. He trobat molt interessant aquesta entrada pel nostre treball, per això l'he publicat al meu bloc. Gràcies!

    ResponElimina