dilluns, 6 de desembre del 2010

Algunes de les aplicacions d'Internet, d'entre totes les que hi ha.


Internet consta de millons d’aplicacions, entre les quals se’n poden destacar algunes utilitzades per gairebé tothom que gaudeix d’aquesta meravellosa eina que ens permet comunicar-nos, documentar-nos sobre el que vulguem, entre d’altres coses.

Algunes de les pàgines webs que han tingut més èxit han estat, per exemple, el Google, el Facebook, el Twitter, el Blogger, entre d’altres. Cadascuna d’aquestes webs tenen els seus objectius, és a dir, el Google és una xarxa que ens possibilita la informació, ja que és un buscador conegut mundialment.

Em vull centrar en aquests programes que avui dia són tan importants i necessaris per a la nostra societat. Primerament, m’agradaria tractar del Facebook. El Facebook és una zarza social en la qual actualment, hi navega gairebé tothom, ja que és una bona eina de comunicación i a la vegada, d’entreteniment i la poden utilitzar persones de totes les edats. El Twitter és una eina   molt semblant al Facebook però amb un potencial més alt i més evolucionat.

El Google és un fantàstic buscador que es presenta en diversos idiomes, els quals són català, castellà, eusquera, gallec i anglès. A més d’oferir moltes pàgines web a través d’una o més paraules, també és capaç d’oferir-ne les versions antigues de les pàgines trobades per si aquestes ja no es troben disponibles.



Gràcies a l’enorme evolució de la tecnologia, s’han anat creant nous programes i actualitzacions dels ja creats. Amb això em refereixo, per exemple al programa anomenat Google Reader, el qual és una eina creada per gestionar i visualitzar els “feeds” (petits fitxers) en els quals estem interessats. A més, aquest programa és el més popular i amb més base d’usuaris en quant al RSS, és a dir, un servei del navegador que consisteix en una possibilitat de subscriure’s a un lloc d’Internet.  
  
Per altra banda, el Blogger el qual és un bloc o una bitàcora, és a dir, un lloc web que es pot actualitzar sempre que es vulgui, i la seva principal funció és recollir textos o articles dels seus autors, els quals els han escrit i publicat, tal com fem amb aquest bloc de grup anomenat “Internet com a font de documentació”.

Com aquests programes, en podríem trobar mil més. També existeixen els programes per descarregar quelcom, els que t’ofereixen oci, els que t’ofereixen l’economia, la política, l’educació, les pàgines web que són els diaris informatitzats. I moltes classes més de pàgines web creades que han tingut el seu petit èxit dins l’enorme món de la tecnologia i d’Internet.

Per finalitzar, m’agradaria parlar de la importància que tenen alguns d’aquests programes a les nostres vides i no ens n’adonem, fins i tot poden arribar a ser addictives en certes persones i tampoc han estat creades amb aquesta finalitat.

2 comentaris:

  1. Trobem que és molt útil aquesta entrada ja que a més d'anomenar-te algunes de les aplicacions més importants que hi ha ara per les webs, també et fa una breu explicació de cada una.

    Avui en dia, quasi tota la població utilitza aquestes aplicacions, sobretot la joventud amb el facebook i el twiter, però que cada cop es va expandint més, i pares i avis també tenen aquestes webs.
    El google, una eina que deu tenir quasi ve tothom, també pot tenir la seva competència amb el mozilla firefox, que també és un cercador que funciona igual que el google.

    ResponElimina