dilluns, 29 de novembre del 2010

Els inicis d'Internet

Internet és una eina molt utilitzada arreu del món, és un conjunt de reds comunicatives interconnectades, el qual va ser creat cap a l'any 1969, junt amb la primera connexió entre ordinadors. Aquest fet va ocórrer entre certes universitats situades a California i a Utah, Estats Units.

Al llarg dels anys 1969 i 1970 es van anar creant enllaços i connexions entre diverses universitats, per tal de provar què tal anava el món de la tecnologia. Actualment, aquella tecnologia ja no existeix, és a dir, que tot ha evolucionat moltíssim i, aquesta evolució es deu a les proves que s'han fet al llarg del temps, de les oportunitats de crear quelcom nou, etc.

El 21 de novembre de 1969 es crea la primera connexió i l'any 1972 es realitza la primera demostració pública d' ARPANET, una nova red de comunicacions que funcionava de forma distribuïda sobre la red telefònica commutada. Com que va tenir força èxit, DARPA va decidir crear un programa d'investigació que interconnectés les webs entre elles.

Internet és important en tots els àmbits, és a dir, es pot utilitzar per cercar informació o treballar l'oci, l'educació, el treball, entre d'altres coses, però tot això a nivell mundial. Gràcies a aquesta magnífica i eficient eina, tothom té fàcil accés a una gran cantitat d'informació, la qual es troba per aquesta enorme xarxa social per on tots naveguem.

Es va començar a les universitats i, finalment, aquesta xarxa ha arribat a arreu del món, ha arribat tant a les empreses, a les escoles, a les cases... Tothom fa servir Internet ja que és un lloc on es troba el que es busca. Normalment és una eina força eficaç, rápida i fàcil de fer anar i, per això la gent l'utilitza. Tot i això, també pot ser que presenti certs problemes, com poden ser, que es bloqueji, que no vagi tan rápid en anar d'una pàgina a l'altra... però tot és perquè molta gent utilitza Internet a la vegada i les connexions establertes no arriben a tant.

En conclusió, Internet és una molt bona eina per cercar informació de tot tipus, per comunicar-se els uns amb els altres, i per moltes altres coses més que serveix Internet però que no puc posar-me a explicar perquè si no, no acabaria mai, ja que és molt extens.




Mapa parcial d'Internet basat en la informació obtinguda de la web opte.org l'any 2005.

Cada línia entre dos nodes representa l'enllaç entre dues direccions IP i la seva longitud és proporcional al retard entre aquests.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada